lauantai 23. helmikuuta 2013

Kokeilussa: Olof Viktorin leipä (esitaikina)

Olin viime syksynä leipää tehdessä sen verran stressaantunut että dokumentoin kyllä kuvia tietokoneen muistin uumeniin mutta unohdin kokonaan päivittää blogiin. Lisäilen nyt puuttuneet päivitykset koska ajattelin itse leipoa tätä uusiksi (ja huomasin että blogiin on tultu hakusanalla "olof viktorin leipä". Eli:


1. päivänä tehtiin omenajuuri.

2. ja 3. päivänä omenajuurta sekoitellaan aamuin illoin.

Omenajuuri
4. päivä:

  1. Kaada omenajuuri neljäntenä päivänä isompaan astiaan.
  2. Lisää 200 g vehnäjauhoja ja 2 dl (35 asteista) vettä. Sekoita, jätä samaan paikkaan vielä vuorokaudeksi

(Muistaakseni minä en tässä vaiheessa vielä siirtänyt juurta isompaan kulhoon vaan lisäsin jauhot ja veden samaan tölkkiin - tölkki oli sen verran iso että juuri mahtui siihen hyvin.)


Neljäntenä päivänä tehdään myös esitaikina

- 2 g hiivaa
- 1½ dl vettä
- 200 g vehnäjauhoja
- 2 g suolaa


  3. Tee neljäntenä päivänä myös esitaikina. Liuota hiiva veteen, lisää kulhoon jauhot ja vesi niiden päälle.
  4. Vaivaa esitaikinaa koneella kymmenen minuuttia. Lisää suola ja jatka vaivaamista viisi minuuttia.
  5. Laita esitaikina kannelliseen astiaan jääkaappiin vuorokaudeksi. 

Esitaikina ennen jääkaappiin laittoa

 Minä vaivasin taikinan käsivatkaimella, koska en omista yleiskonetta / tehosekoitinta tai mitä tuohon nyt yleensä käytettäisiin.

5. päivänä tehdään varsinainen taikina
6. päivä on paistopäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti