lauantai 29. joulukuuta 2012

Synttärikortti

Ollaan huomenna menossa viemään kaveri leffaan oikein isolla porukalla ja tuli tässä illalla mieleen, että olisi mukava antaa hänelle nyt ainakin synttärikortti, kun lahjaa ei pysty antamaan tällä hetkellä muussa muodossa kuin leffalipun hintaan osallistuminen vaikka mieli tekisikin. No, okei. Vien minä hänelle vihdoin valmiiksi huolitellun keskiaikamekon, jota olemme tehneet pitkin joulukuuta näin niin kuin syntymäpäivien kunniaksi :)

Ja myönnetään, meikä halusi päästä kokeilemaan yhtä juttua, johon törmäsin uudessa kalligrafiakirjassani: kasvien lehtien nurjaa puolta vähän kuin leimasimena käyttäen. Lehden nurja puoli maalataan ja se painetaan paperiin, jolloin siitä jää lehden suonista kuvio paperiin.


Käytin arabiankahvin lehteä, mikä jäljestä päätellen ei ole paras kasvi tähän hommaan, mutta siitä tuli tarpeeksi hieno, jotta sen kehtaa antaa. Luulen, että lehden pitäisi olla hieman tasaisempi ja ehkä hieman jämäkämpi (?), arabiankahvin lehti on hiukka kupruileva, joten sitä oli vaikea saada tasaisesti paperille.

Käytin fonttina unsiaalia, kuten näkyy. Se on niin nätti ja tulee multa niin helposti. Hiukka yksinkertainen siitä tuli, nutta minä tykkään. Toivottavasti synttärisankarikin pitää siitä  >)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti