maanantai 12. marraskuuta 2012

Hame, hame, hame...

Pääsin taas vaihteeksi ompelukoneen ääreen, tuossa lauantaina. Vähään aikaan ei ole tullut tehtyä mitään, kiitos koulukiireiden (lähes sääntönä koulupäivät ovat olleet 8-16 päiviä, ihme että olen viime aikoina nähnyt edes vilausta auringosta) ja/tai rahapulan.

Mutta mieleeni tuli lauantaina Pikku-Usvan synttärikahvituksilta palatessa, että minulla on kyllä ainekset yhteen hameeseen ilman, että tarvitsisi ostaa mitään. Tällä hetkellä suurin ongelmani ovat vetoketjut ja nauhat, joita tarvitsisin muutamaankin projektiini, mutta minulla ei ole varaa ostaa niitä, tai sitten en vain ole löytänyt sopivia kappaleita.

Vähän sumea, mutta pituus näkyy.
Teinpä siis hameen. Käytin hameeseen samaa kaavaa, jota oli suunnitellut käyttäväni jossain vaiheessa villakangasta varten, jos sellaista onnistuisin löytämään suht huokeaan hintaan. Villakangas vain on sen verran kallis kangas, että sen kilohinta palaosastollakin nousee sen verran korkeaksi, että meikäläisellä ei meinaa riittää hilut.






Mutta tästä hameesta tuli hieno. Olen hyvin tyytyväinen siihen. Kangas oli palaosastolta löydetty, muuten olisin tehnyt hameesta ihan pikkuisen pidemmän. johonkin polven paikkeille. Siltikin olisin kaavasta joutunut lyhentämään jonkin verran. Kaavan mukaan hame tulisi suunnilleen puolisääreen ja niin pitkää hametta en halunnut. Kankaan kuvio on ihan ehdoton suosikkini pitkään aikaan.

Alkuperäisen kaavan mukaan, tämä hame olisi myös valekietaisuhame, olevinas noiden isojen nappien kanssa kiinni, mutta itse tein siitä ihan oikean kietaisuhameen, sillä minulla ei ollut rahaa vetoketjuun, joita minä muuten inhoan ommella. Minun kietaisuhameeni on kiinnitetty napeille, muttei noilla isoilla, jotka ovat näkyvillä.


 Ompelin hameen vyötärön sisäpuolelle kaksi nappia napinreikineen, joilla kiinitän hameen. Eräässä toisessa hameessani on sama systeemi, joten kopioin sen suoraan siitä. Toimii mainiosti.

Tarvitsisin vain alushameen tälle hameelle. Kankaalla on paha tapa tarttua paksuihin sukkahousuihin ja mennä ryttyyn kävellessä. Testasin tänään.

Pistän tähän vielä lähikuvan kankaasta, se on niin hieno :)


Napitkin on aika hienot

Työssäoppimisjakso alkoi tänään. Ainakin ensimmäisen päivän perusteella sanoisin, että onnistuin valitsemaan hyvän paikan. Siellä oli mukavaa ja ihanan rento ilmapiiri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti