sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kokeilussa: Olof Viktorin leipä (omenajuuri)

Jei, sadas blogimerkintä. Ei nyt keskustella siitä moniko niistä on Yökön... Ja kyllä, täällä kirjoittaa vaihteeksi Iltausva, minäkin tosiaan olen yhä hengissä ja joskus tulee jotain tehtyäkin. Viikon päästä poikaystävälläni on synttäri/tupari yms. bileet, jonne minäkin olen tietenkin menossa, ilmeisesti jonkinlaisena keittiöhengettärenä. Käymissammiossa sihisee 30 litraa viikinkisimaa (tällä tekokerralla en ole juuri kuvannut tai dokumentoinut kun vasta toinen yritys menossa, tulevaisuudessa kun homma alkaa olla tutumpaa niin varmasti ilmestyy tarkempaa tekovaiheselostusta) ja jos lupauksen mukaisesti saan rahaa niin ensi viikolla leivotaan paljon keksejä. Tänään otin kokeiluun myös Olof Viktorin leivän, jonka valmistusprosessi on kuusipäiväinen - jos onnistuvat niin bilettäjät saavat sitten leipää maisteltavakseen. Lupailtua tuli myös ruisleipää, joten viikko tulee tosissaan kulumaan keittiössä. Voi harmi :D

HS: Olof Viktorin leipä, resepti
HS: Ja kuudentena päivänä valmistuu leipä

^ Hesarin sivuilta tosiaan löytyi resepti ja reseptiin liittyvä kirjoitus leivän tekoon koukuttuneelta toimittajalta. Minulla on nyt omenajuuren alku lasipurkissa ja laitoin sen uuniin odottamaan - uuni ei siis ole päällä, ajattelin vaan että se voisi olla sopivasti lämmin ja aika vedoton paikka. Ja turvassa kissoilta...

Viikon mittainen leipäurakka alkaa omenajuuresta:

- 1 dl 35-asteista vettä
- 200g vehnäjauhoja
- 100g raastettua omenaa

--> Sekoita yhteen, laita seos kannelliseen lasipurkkiin ja jätä purkki sopivan lämpimään paikkaan kolmeksi päiväksi. Juurta sekoitetaan päivittäin.

Minä pidän teidät edistymisestä ajantasalla :)

edit:// 4. päivänä esitaikina
         5. päivänä varsinainen taikina
         6. päivänä paistopäivä

Omenajuurenalku uunissa...

...sekä tietysti reipas kissa-apulainen.

Ladykin ilmestyi paikalle - Ronja himoitsee aivan hulluna raakoja taikinoita O.o  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti